Κεφαλόβρυσο: Το καταπράσινο τοπίο με την απαράμιλλη ομορφιά

Ένα από τα όμορφα και ιστορικά τοπία του νομού Ευρυτανίας, που βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου από το Καρπενήσι, που απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης στο έπακρο τις ομορφιές της φύσης αλλά και την απόλυτη ηρεμία, το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε ένα φυσικό, παρθενικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Στο Κεφαλόβρυσο μπορεί ο κάθε επισκέπτης να έρθει αντιμέτωπος με διάφορες ομορφιές της φύσης όπως με πλατάνια, αμυγδαλιές και κάθε λογής αιωνόβια δέντρα, καλοδιατηρημένα σπίτια και τρεχούμενα νερά. Να αναφερθούμε και στο πάρκο του Κεφαλόβρυσου το οποίο είναι χτισμένο από πέτρα και το χειμώνα-καλοκαίρι τρέχει γάργαρο νερό από τις πηγές άκρη σε άκρη.

Με μία ιστορική αναδρομή στο 1823 θα αναφερθούμε στο ιστορικό γεγονός που είχε γίνει τότε, για την ιστορική μάχη του Κεφαλόβρυσου είναι ένα από τα πιο σημαντικότερα πολεμικά γεγονότα της επανάστασης χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη, χάρις του οποίου, η νίκη ήταν των Ελλήνων.

Τέλος όσοι λατρεύουν την πεζοπορία είναι το ιδανικό μέρος και επίσης να επισημάνουμε την γραφική ταβέρνα-καφετέρια, το ιχθυοτροφείο πέστροφας και το γήπεδο του tennis, για όσους αγαπούν το tennis.